Дві сотні СуперХудіка

  • Іменитий уродженець центру Прикарпаття, півзахисник Ігор ХУДОБ’ЯК в нещодавньому матчі проти донецького «Металурга» провів свій 200-й матч у Прем’єр-лізі у складі львівського клубу «Карпати».

    Вихованець івано-франківських ДЮСШ «Прикарпаття», ДЮФК «Галичина» і ДЮСШ №3 Ігор Худоб’як вважається чи не найкращим футболістом у сучасній історії івано-франківського футболу. І хоча дехто стверджує, що його зірковий час вже позаду, 30-річний півзахисник продовжує всі сили віддавати львівським «Карпатам», у складі яких провів дві сотні матчів. Худоб’як став лише другим футболістом «левів», який перейшов цей почесний гвардійський рубіж в елітному дивізіоні України.

    Ігор починав свою професійну кар’єру у 2001 році нападником в івано-франківській команді «Чорногора», яка тоді вважалася муніципальним колективом, створеним на базі місцевих ДЮФК та Прикарпатського університету імені Василя Стефаника. Потрапивши 15-річним юнаком у команду досвідчених гравців, Ігор відзначався технічним арсеналом, бажанням вдосконалювати свою футбольну майстерність. На відміну від більшості гравців, які догравали в команді, в Ігореві тренер Віктор Клим’юк побачив здібного футболіста та відповідно до його задатків знайшов йому місце на полі, яке той більше не змінював. За рік Ігор став лідером команди та разом з однолітками Ярославом Годзюром та Петром Чабаном (вихованцями місцевого тренера Віктора Поптанича) показував змістовну гру.

    У 2005 році через фінансові проблеми муніципальній команді довелося направити кількох своїх найкращих вихованців до найвідомішого клубу Прикарпаття — івано-франківського «Спартака», але той колектив так і не вдалося підняти з дна Першої ліги, хоча саме новобранець Худоб’як став другим за результативністю в команді та, отримавши хороші відгуки, мав надію на переїзд до відоміших клубів. Улітку 2005 року Ігор перейшов до «Карпат» (Львів), де одразу ж став одним із лідерів колективу, який того сезону потрапив до півфіналу Кубка України та посів друге місце у Першій лізі України, увійшовши до Вищої ліги.

    Дуже вдало для Ігоря стартувала першість України 2006/07 — у першому колі він разом із результативним форвардом Вільямом Рошею Батістою своїми ривками, пасами й ударами створював найбільше проблем суперникам. На той час Ігор вважався одним з найперспективніших українських молодих гравців разом із Дмитром Чигринським та Артемом Мілевським. За свої досягнення і старання у 2010 році франківчанин дебютував у збірній України. Разом із тим, він був дворазовим володарем «Зірки Карпат» — призу найкращому футболістові клубу: у 2006 і 2009 роках.

    Втім, два роки тому співпраця нашого земляка з львівським клубом підійшла до завершення. 27 травня 2013 року він був виставлений на трансфер, а вже за місяць на правах оренди перейшов у футбольний клуб «Ростов». У Росії він провів усього 14 поєдинків, щоправда, встиг виграти національний Кубок. Проте після закінчення сезону повернувся до складу «Карпат», за які виступає і сьогодні.

    Тарас ЛЮТИЙ

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!