Цьогоріч у п’ятьох населених пунктах Прикарпаття облаштують централізоване водопостачання (ФОТО)

  • Сьогодні, 16 березня, в Івано-Франківську голови п’яти сільських рад Прикарпаття підписали договори, які врегульовують їхню співпрацю в рамках швейцарсько-українського проекту  «Підтримка децентралізації в Україні» від “DESPRO”.

    У засіданні Регіонального наглядового комітету зі сприяння реалізації в області згаданого проекту взяли участь представники Івано-Франківської ОДА, обласної ради, територіальних громад області та представники “DESPRO”.

    Як зазначив заступник голови обласної ради Остап Дзеса, сьогоднішнє підписання договорів – гарний приклад того, що люди на Прикарпатті не тільки пишуть листи до влади, як їм погано, а й згуртовуються та разом вирішують нагальні потреби.

    Це підтвердила й Оксана Гарнець, керівник швейцарсько-українського проекту. За її словами, у 2014 році на Прикарпатті почалась реалізація трьох проектів загальною вартістю майже три мільйони гривень. Понад третину цих грошей виділить “DESPRO”.

    У 2015 році на Івано-Франківщині планують зреалізувати п’ять проектів, у рамках яких прокладуть чи модернізують водогони у п’ятьох населених пунктах – Геринь, Оболонь, Вістова, Старий Лисець і Вікняни. Для кожної з цих територіальних громад заплановано виділити по 370 тисяч гривень. Додатково буде профінансовано 50 тисяч гривень на облаштування джерела та ще по 50 тисяч на кожен кілометр водогону, якщо його загальна довжина перевищує шість кілометрів.

    16.03.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!