Відсьогодні почали врізати пенсії пенсіонерам, які працюють

  • Сьогодні, 17 березня, набрав чинності закон про внесення змін до пенсійного законодавства. Він передбачає скорочення пенсій пенсіонерам, які працюють, тимчасове скасування виплати пенсій працівникам, які обіймають окремі посади, а також зміну умов виходу на пенсію для громадян, які мають право на так звану “пільгову” пенсію.

     

    Під дію закону потрапляють усі пенсіонери, крім інвалідів I і II груп, інвалідів війни, учасників бойових дій, учасників АТО, членів сімей військовослужбовців. Про це пише УНІАН.

     

    Згідно із законом, урізання пенсій пенсіонерам, які працюють, до 85% нарахованого обсягу виплат торкнеться всіх пенсіонерів, які працюють і чиї пенсії перевищують півтора розміри мінімальної зарплати (1218 грн х 1,5 = 1827 грн). Якщо пенсіонер звільниться з роботи, розмір пенсії відновлюється і виплачується у повному обсязі.

     

    Скасування виплати пенсій, відповідно до закону, є тимчасовим заходом і діятиме до 31 грудня 2015 року. Воно стосується пенсіонерів, які працюють і обіймають спеціальні посади – прокурорів, суддів, народних депутатів. Якщо такі пенсіонери вирішать звільнитися з цих посад, пенсійні виплати будуть відновлені в повному обсязі.

     

    Розмір пенсій, за законом, обмежено 10 розмірами мінімальних зарплат. Щодо пільгових пенсій – закон передбачає, що таке право мають працівники, зайняті повний робочий день на підземних роботах, роботах у шкідливих і особливо шкідливих умовах, які досягли 50 років (чоловіки) і 45 років (жінки), мають стаж роботи 25 років (чоловіки) і не менше 20 років (жінки). 

     

    17.03.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!