Прикарпатські депутати вважають, що їхні запити в ОДА ігнорують

  • В Івано-Франківську триває 35-та сесія обласної ради. Після майже двогодинного прийняття депутатських запитів та звернень депутати перейшли до розгляду питань порядку денного.

    Перше питання стосується виконання рішень обласної ради про депутатські запити.

    За всю сесію облради депутати надіслали 373 запити, 206 з яких виконано, 167 – у процесі виконання.

    Найбільше запитів від депутатів надійшло на адресу облдержадміністрації – 244, в прокуратуру – 57, в обласну раду – 27, в службу автомобільних доріг в області – 12, решта в середньому по 2-3 запити в інші установи.

    Втім, депутати обурилися такій інформації і вважають, що робота виконується неякісно.

    “Ніхто на ті запити не звертає уваги, тут лише піаряться, елементарні запити не виконують”, – зазначив депутат Манолій Піцуряк і запропонував визнати роботу ОДА незадовільною й узагалі не брати її до уваги.

    Манолія Піцуряка також підтримали інші депутати – Сергій Адамович, Ярослав Ткачівський, Степан Волковецький. Вони навели ряд прикладів із попередніх запитів, які не були виконані.

  • Втім, заступник голови облради Остап Дзеса категорично не погодився з депутатами.

    “Я не згідний, ми опрацьовуємо багато питань, але, звичайно, є недоліки”, – зауважив Дзеса і запропонував доручити голові ОДА та його заступникам разом із відповідними комісіями при ОДА переглянути ще раз запити і на наступній сесії поінформувати щодо проблемних питань.

    20.03.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!