Літопис Галицький

  • «Прикарпатський депутат Юрій Романюк пропонує створити в Україні першу висококомфортну платну тюрму на 1000 ув’язнених.  «На кошти гранту ЄС збудувати першу в Україні висококомфортну тюрму…  з вільним доступом до буфету, їдальні, бібліотеки, інтернету, телевізора, мобільного телефону, інших благ цивілізації, магазину одягу, взуття …; без обов’язку та примусу працювати… з телевізором, інтернетом, бібліотекою, меблями, умивальником, унітазом, душем у камері (готельного типу); за покращення умов проживання – доплата: +10-20%; вікна у внутрішній двір, сонце в камері, небо без проблем; гойдалка, спортивний майданчик, стадіон, баскетбол, волейбол, тощо…” – пише депутат.

    Романюк переконує, такий проект можливий за єдиної умови: ув’язнений, сам або його родина, спонсори — будь-хто, повинен оплатити помісячно весь термін ув’язнення з розрахунку не менше 300 грн. за добу».

     (http://firtka.if.ua, 10 березня 2015 року)

    У рік 7 523 [2015]. Сидів того року, аки [король на іменинах], боярин коломийсько-коломойський Юрчик на прозвисько Вождь Червоносердечних і в городі галицькому, і в раді обласній, та у фейсбуку найбільше і скрізь за [батьківщину] свою думу важку думав та муки тяжкії терпів. Бо відколи привів Юрчик Україну в НАТО навпростець через Коломию, кольчуги та шоломи іграшкові у [Шльоми якогось] попутно купуючи, не мав більше чим зайнятися сей воєвода натівський та й страждав від того вельми [фігньою всякою]. І надумав же він не тільки рідну армію, до якої його вже не заберуть, але й тюрми галицькі так само європейськими поробити, бо зарікатися [ні від чого] не можна.

    Окинув же він оком своїм усю землю [пенітенціарну] від Рахині аж до Маріямполя і Товмачика та засмутився вельми від того, що нікуди буде ні регіоналів [дорогоцінних], ні любих друзів із баблом неміряним, ні кроликів із [капустою] накошеною, ні буратін золотоносних посадити. Не було ж там ні унітазів золотих чи бодай [пісуарів] позолочених, ні пеньків тренувальних, ні бутиків модних, а на тьму-тьмущу зеків та зечок ні одного басейна не знайшлося, не кажучи про джакузі, та й [в баскетбол] не було з ким перепихнутися.

    Прикинув тоді Юрчик [на калькуляторі], що за цінами готельно-мотельними всього за літо одне можна мільйонером стати, коли якусь [тисячу зеків] заможних полонити пансіоном висококомфортним, та звеселився вельми. А ще більша радість його наповнила, коли порахував він плату окрему на послуги індивідуальні, бо ж одному треба на лик його зіпсутий маски медові і спання [на вуликах] від нервів бухгалтерських, іншій – масаж ступні та компреси на хворі ноги і [теніс] настільний та час від часу великий, ще комусь – боксерську грушу і негрів [на спаринги], тому – шоколаду в буфеті, а тому – [спайсу] в бульбуляторі, а декому вистачить бібліотеки [з Бісмарком] та гірськолижний сезон нескінченний.

    А хто не зможе заплатити за термін ув’язнення свого, чи [родина] від кого відкажеться, то того виводити у двір тюремний та [розстрілювати] на газоні англійському, сонцем залитому, просто неба погожого, але гламурними срібними кулями і під кокаїном. І так порішивши, звелів Юрчик про всяк випадок решітки на вікнах [синьогори] президентської поставити і струм по периметру пустити.

    НОРВАКС

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!