У Франківську відбувся круглий стіл, присвячений бюджетній та податковій децентралізації влади

  • Четвертий регіональний круглий стіл із питань децентралізації влади проводився за підтримки швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO та Уряду Великобританії.

    У ньому взяли участь представники Мінрегіону, Міністерства фінансів, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства освіти, Державної фіскальної служби, а також представники обласних, районних, міських, сільських, селищних рад, управління фінансів та територіальних органів Державної фіскальної служби. 

    У рамках заходу для обговорення представникам місцевих органів самоврядування представили проекти змін, які здійснюватимуться у процесі реалізації децентралізації, основну концепцію реформи міжбюджетних відносин та шляхи її реалізації. Окрім того, йшлося про особливості фінансування видатків на охорону здоров’я, освіту та зміну структури місцевих податків та зборів.

    Як зазначив заступник голови облдержадміністрації Володимир Кушнір, бюджетна та податкова децентралізація має стати початком соціально-економічних змін у нашій державі.

    «Однією з ключових реформ, які необхідно запровадити уряду для повноцінного вступу до європейської спільноти, є децентралізація, – зауважив посадовець. – Тому для її ефективної реалізації необхідні послідовні, зважені та рішучі дії органів влади».

    За словами Володимира Кушніра, в області проведено ряд заходів, присвячених бюджетній та податковій децентралізації, зокрема затвердження всіх місцевих бюджетів. Керівництво облдержадміністрації провело круглий стіл із питань добровільного об’єднання громад, учасники якого визначили, що процес децентралізації повинен проходити одночасно з реформуванням адміністративно-територіального устрою.

    Впродовж засідання учасники мали змогу ознайомитися з проектами нормативно-правових актів щодо бюджетної та податкової децентралізації й отримати відповіді на ключові питання їх реалізації.

    20.03.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!