Кабмін розробив електронний калькулятор для розрахунку субсидії

  • На сайті Кабінету міністрів з’явився електронний калькулятор для орієнтовного розрахунку розміру субсидії на оплату житлово-комунальних послуг.

     

    Для цього потрібно вказати на сайті за цим посиланням три цифри:


    1) чисельність зареєстрованих у квартирі (будинку) осіб;
    2) дохід всіх осіб, які проживають в оселі за місяць;
    3) сума нарахувань за житлово-комунальні послуги.

    Система автоматично розрахує, чи маєте ви право на субсидію, вкаже її орієнтовний обсяг та порекомендує звертатися за оформленням. Або ж навпаки – вкаже, що не маєте право на пільги, – пише ТСН

     

    Розробники калькулятора попереджають, що всі розрахунки є попередніми та не охоплюють усі критерії, що враховуються при призначенні субсидії. Для остаточного визначення права на отримання субсидії рекомендують звернутися до місцевого органу соцзахисту населення. Субсидії виплачуватимуть уже в травні цього року.

     

    Перед цим у квітні кожній родині поштою пришлють два бланки документів – заяви на оформлення субсидії та декларації. Їх потрібно заповнити та надіслати поштою чи занести в орган соцзахисту населення за місцем реєстрації.

     

    Субсидію призначать автоматично. Уже після того почнуть перевіряти достовірність даних. Якщо виявлять неправдиву інформацію, то змусять повернути гроші в подвійному розмірі. Субсидії призначатимуть на 12 місяців, а потім автоматично її переоформлять.

  •  

    Відтепер зняли наступні обмеження при оформленні субсидії: щодо майнового стану (окрім одноразової покупки понад 50 тисяч гривень); щодо наявності у складі домогосподарства осіб працездатного віку, які не працюють, не навчаються і не перебувають на обліку як безробітні; щодо здачі в найм житлового приміщення особами, які оформлюють субсидію.

     

    Органам соцзахисту забороняється вимагати від заявників інші документи, крім заяви та декларації. Всі додаткові документи будуть отримані органами соцзахисту у порядку обміну від Пенсійного фонду, Державної фіскальної служби та інших установ. Вам не потрібно подавати інші документи самостійно.

     

    Деталі щодо отримання субсидій за новими правилами можна отримати в органах соцзахисту за місцем реєстрації, на сайтах mlsp.gov.ua та saee.gov.ua


    23.03.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!