Чи 1 млрд грн зупинить руйнування автомобільних доріг?

  • Виділення 1 млрд грн упродовж наступних трьох місяців дозволить дорожникам ліквідувати 90% ямковості та інших деформацій дорожнього покриття на автомобільних дорогах загального користування державного значення до початку туристичного сезону.

     

    Про це в своєму інтерв’ю одному з центральних телеканалів України заявив начальник Управління експлуатаційного утримання доріг та безпеки руху Олег Федоренко.

     

    За наведеними спеціалістом даними, на сьогодні обсяг ямковості на автомобільних дорогах загального користування сягає вже 5,8 млн м2, проте до травневих свят кількість деформацій збільшиться ще на 20-30%. Це пов’язано з тим, що відтаювання земельного полотна, а також перезволоження ґрунту сприяють подальшому розвитку процесів руйнування, а отже дуже важливо спрямувати всі ресурси та засоби на припинення прогресу руйнацій вже сьогодні.

     

    За його словами, фінансування, передбачене державним бюджетом на 2015 рік, не дає можливості повністю ліквідувати всі ураження на всіх автомобільних дорогах загального користування, а лише 40% від їх загального обсягу. Саме тому керівництво Укравтодору вирішило сконцентрувати всі сили на збереженні опорної мережі автомобільних доріг державного значення, котра є вагомою складовою транспортного потенціалу України.

     

    Для того, щоб запобігти передчасним руйнуванням Служби автомобільних доріг у регіонах за погодженням з облдержадміністраціями, вводять сезонні заборони руху: пересування великоваговиків удень у літній період при температурі +28, а також під час відтавання та перезволоження ґрунтів навесні та восени.

     

    Нагадаємо: цьогорічний запланований обсяг фінансування збереження та розвитку автомобільних доріг загального користування – 2,7 млрд грн, що будуть спрямовані на роботи з  експлуатаційного утримання: ліквідацію ямковості, реалізацію комплексу заходів з безпеки дорожнього руху, закупівлю паливно-мастильних та протиожеледних матеріалів для обробки дорожнього покриття у зимовий період, – повідомляє Укравтодор.

     

    За орієнтовною оцінкою спеціалістів, зазначена сума становить 37% від мінімальної потреби галузі в зазначених видах робіт.

     

    23.03.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!