«Гарячий спорт» по-франківськи

  • Столицю Прикарпаття хочуть зробити спортивною столицею України.

    12 березня у приміщенні “Urban Space 100” група відчайдухів презентувала концепцію “Як можна ІФ зробити спортивною столицею України”. Ідейниками проекту з амбітною назвою «Гарячий спорт» стали благодійний фонд «Тепле місто» та Сергій Караванець, організатор першого франківського Півмарафону.

    «Гарячий спорт» – це ініціатива, створена для популяризації тих чи інших видів спорту. Спільними зусиллями ми маємо залучати до спорту все більше і більше людей, – кажуть активісти. – Як це зробити? Не сидіти по закутках, кожен у своїй коморі, а виходити між люди і творити. Ми маємо разом бігати, кататися на велосипеді, плавати, танцювати і так далі». 

    Сергій Караванець на презентації представив своє бачення розвитку спорту в столиці Прикарпаття, а також розповів про заходи та проекти, які заплановано втілити найближчими роками. У жовтні в Івано-Франківську відбудуться змагання з дуатлону (перегони на велосипедах та біг), а також вже другий Півмарафон. У 2016 році активісти планують провести змагання з тріатлону, а в 2020-му – перші в Україні змагання під назвою “Ironmаn” (“Залізна людина”), які включають у себе програму тріатлону: плавання (3,8 км), їзда на велосипеді (180,25 км) та біг (42,2 км).

    Окрім того, Андрій Черніков представив напрям “Алтимат” (назва спорту), Наталя Павлюс розповіла про клуб “Мі Аморе” й напрямки соціального танцю: сальса, бачата (латиноамериканський соціальний танець), Наталія Литвин познайомила публіку з новим для Франківська напрямом соціального танцю Lindy Hop (свінг, популярний танець 30-х років ХХ століття), а Олег Гатало висловив своє бачення розвитку баскетболу та вуличного стрітболу. 

    Варто додати, що захід зібрав не тільки фанатів та любителів спорту, а й професіоналів. Зокрема, у залі були присутні начальник управління молоді та спорту ОДА Ростислав Микитюк, заслужений майстер спорту з фітнесу Федір Хашалов, відомі баскетбольні тренери Юрій Процюк та Олег Пелех, керівник обласної федерації ММА Ігор Гергелюк та ін.

    До речі, 29 березня танцювальні колективи вийдуть на вулиці Івано-Франківська, щоб відсвяткувати Міжнародний день танцю. «Не важливо, чи ти танцюрист, чи маляр, чи штукатур, чи слюсар. На День танцю мають прийти танцювати усі, хто хоче це робити. «Гарячий спорт» відкритий для пропозицій та ініціатив», – наголошують організатори.

    Андрій МЕНІВ

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!