На Прикарпаття повертаються майже 2 тис. мобілізованих. “Понижувати градус” просять волонтерів (ФОТО)

  • Сьогодні, 24 березня, голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук зустрівся з учасниками АТО та волонтерами Прикарпаття.

    Як зазначив Гончарук, сьогодні головне завдання держслужбовців – захистити тих, хто в перших рядах виконував свої обов’язки. “Я маю велике бажання, аби Івано-Франківська область була прикладом, як ми ставимося до людей, які носять погони. Життя іде, люди повертаються додому, й у воїнів є відчуття справедливості. Повага до них має декларуватися справами”, – анонсував голова ОДА, а також зазначив, що волонтери заслужили авторитет у військовослужбовців.

    Саме тому Гончарук просить волонтерів контролювати держслужбовців і “знижувати градус” напруги. “Відразу все гладко не буде. Але ми вчимося, бо єдиного механізму вирішення проблеми нема”, – упевнений чиновник.

    Заступник голови ОДА Ігор Пасічняк розповів присутнім про створення Інформаційного центру для учасників АТО. За його словами, найближчої п’ятниці центр почне працювати. Потреба у такому структурному підрозділі є нагальною, бо на Прикарпаття повернеться 1864 військовослужбовці, з них 473 – до Івано-Франківська. Варто зазначити, що це лище офіційні цифри, бо точна кількість добровольців не відома. 

  • Нагальною є й реабілітація бійців. Обласна влада запевнила, що бійці приїздитимуть в “Синьогору” для відновлення уже після Великодня – по 25 осіб у групі.

    Читайте також:
    24.03.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!