Річницю створення Національної гвардії України відзначили в Франківську

  • Сьогодні в обласному центрі Прикарпаття у військовій частині №1241 відбулися урочистості з нагоди відзначення першої річниці створення Національної гвардії України. На заході були присутні представники влади та правоохоронних органів.

    Керівник апарату обласної державної адміністрації Руслан Панасюк за дорученням голови облдержадміністрації Олега Гончарука привітав особовий склад військової частини.

    У своєму виступі управлінець наголосив на важливій ролі Нацгвардії. За його словами, саме бійці цього військового підрозділу стали першими на захист України, законних прав та свобод громадян, а служба гвардійців є зразком  мужності, витримки, загартованості тіла та духу.

    Вітаючи нацгвардійців, Руслан Панасюк зазначив: «Цьогоріч ми відзначаємо цей день зі скорботою за тими, хто віддав своє життя за нашу Вітчизну, і з гордістю за тих, хто нині боронить її на Сході України».

    Руслан Панасюк із заступником керівника виконавчого комітету облради Іваном Данівим вручили грамоти голови обласної державної адміністрації та голови обласної ради. Почесними грамотами нагородили заступника командира частини з громадської безпеки підполковника Петра Бербека, начальника речової служби, майора Юрія Вітюка, заступника командира першої роти оперативного призначення, капітана Віктора Романенка, начальника квартирно-експлуатаційної служби, капітана Івана Томяка та командира взводу матеріального та технічного забезпечення Олега Югова.

    Також Руслан Панасюк нагородив грамотою Івано-Франківської обласної державної адміністрації  військовослужбовців за особисту мужність, героїзм та вірність військовій присязі – лейтенанта Тараса Грицюка, старшого прапорщика Тараса Морочинця, сержантів Михайла Казюка, Володимира Славітинського та Володимира Мосійчука. 

  • 25.03.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!