У Франківську презентували першу книгу з серії видань “Схід-Захід” (ФОТО)

  • Сьогодні, 25 березня, в Івано-Франківську відбувся круглий стіл «Схід і Захід України в умовах війни на Донбасі».

    Організатором заходу є ГО “Поступовий гурт франківців”, а мета зустрічі – виявити причини загострення міжрегіональних протиріч Сходу та Заходу й напрацювати шляхи досягнення соборності України.

    Під час круглого столу присутнім презентували першу книгу серії видань “Схід-Захід”. У книзі вміщено публіцистику Тараса Прохаська “Всі його фільми” й поезію Олега Коцарєва “Плавні річки”. Прохасько зазначив, що це перша публікація “фільмів”. “Це нові твори, які не публікувалися. Це не красне письменство, а література публіцистичного стилю. Кожен автор і книжка мають мати своє життя, але від таких проектів тікати не треба. Навіть найкрасномовніша література не вирішить суспільних проблем. Проте література є своєрідним способом світогляду, що так важливо”, – упевнений Прохасько.

    Директор видавництва “Лілея-НВ”, яке видало першу книжки серії, анонсував нове видання. “Була ідея для першої книги взяти пару Тарас Прохасько – Сергій Жадан, але ж хто тоді мав би бути у наступній парі? Наступне видання буде з творами Мирослава Боднара та Сергія Жадана”, – розповів Василь Іваночко.

  • 25.03.2015

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!