Міноборони почало боротьбу з пиятикою серед бійців АТО

  • Кожна шоста небойова втрата в зоні АТО пов’язана із вживанням алкоголю. Таку відверто приголомшливу статистику напередодні оприлюднило Міністерство оборони України.

     

    Аварії зі смертельними наслідками, збільшення випадків травматизму, самогубства та навіть убивства — усі ці трагедії стосувалися військових, які не могли побороти залежності від алкоголю. Останній кричущий і резонансний випадок, коли через нетверезих військових сталася трагедія, – Костянтинівка. Тоді під гусеницями бронемашини опинилася жінка з двома дітьми.

     

    Боротися з пиятикою в зоні АТО Міноборони вирішило відразу на всіх фронтах. Окрім дисциплінарних покарань, військових почали карати гривнею, позбавляючи премій. Але оскільки і це не всіх зупиняло, продавцям просто заборонили продавати будь-який алкогольний напій людям у погонах. Відучити бійців від чарки вирішили і військові психологи.

     

    Для цього видали спеціальну методичку. “Мова йде про те, як саме мають працювати командири, як мають працювати підрозділи роботи з особовим складом, про профілактику і виявлення випадків, людей, схильних до вживання”, – розповідає Сергій Галушка, заступник керівника управління інформаційних технологій Міністерства оборони України.

     

    28.03.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!