Франківські перевізники просять підвищити вартість проїзду в маршрутках до 4 грн (ФОТО\ВІДЕО)

  • Члени виконкому винесли на розгляд питання підняття тарифів на проїзд у міському транспорті загального користування.

    Департамент комунального господарства транспорту та зв’язку підготував відповідне рішення на прохання перевізників. Вони просять підняти тарифи через зростання палива та мастильних матеріалів і пропонують після громадських слухань підвищити вартість проїзду з 2.75 грн до 4 грн. 

    За словами голови асоціації перевізників Володимира Сохана, він не розуміє, чому збільшення тарифів викликає таке невдоволення громади, й обіцяє, що всі інші зобов’язання виконуватимуться після нового конкурсу.

    Втім, за словами Вадима Войтика, це питання не доречно розглядати, адже умови, які затверджувалися на новий тариф – 2.75 грн – не були виконані. 

    “Ціна важлива для перевізників, але одна з проблем – конкурс 2010 року. Для нашого міста потрібно максимум 40 маршрутів. Але основне зараз – якість послуг, які ви будете надавати”, – зазначив секретар міськради Микола Вітенко.

    Крім того, один із членів виконкому Сергій Федорців зазначив, що gps-трекери можливо встановити взявши їх в оренду.

    “Не треба говорити, що gps-трекери дорогі. У нас була домовленість про оренду gps-трекерів за 300-400 грн у місяць. Звичайно, якщо для 10 перевізників оренду не нададуть, але якщо б усі підтримали, то умови можливо було б виконати. Не треба говорити, що немає виходу”, – зазначив Федорців.

    Крім того, перевізники запевнили, що вони не тиснуть на владу, а пропонують тариф виходячи з того, яка ціна в інших містах.

    31.03.2015

     

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!