Що це було? Мабуть, НЛО…

  •  Днями знайдено невідомий старий часопис Станиславова! І ще одна несподіванка! Виявляється, що в 1868 році наше місто відвідували інопланетяни.

     На одному з горищ старого будинку на вул. Шевченка при реконструкції  було знайдено примірник невідомого досі часопису «Станиславівський байкар», датований 1 квітня 1868 року – ще до «мармулядової пожежі». Матеріали, опубліковані у цій газеті, заставляють нас інакше побачити причини майбутньої катастрофи, яка знищила трохи не півміста.

     Серед інших повідомлень особливої уваги заслуговує розповідь мешканки Станиславова пані Рузі:

     «То вже був вечір. Я якраз збирала на стіл до вечері, коли надворі щось так сильно засвистіло, блиснуло і гримнуло. Я навіть побоялася глянути у вікно. І тут до покою зайшли два чоловічки – маленькі гиби дітваки, худі і зелені – зразу видко що голодні. Вони щось забелькотіли і почали тикати пальцями у слоїк з сливовою мармулядою. То я їх накормила добре і мармуляди дала. Тоді вони вже почали говорити нашою мовою – українською і розповіли, що жиють на другій Земли, що десь далеко в небі, а сюда прилетіли на літаючій мидниці. А ще вони сказали, що такої доброї мармуляди як в Станиславові вони нігде не їли у цілому Всесвіті (відов, так склеп у них називається). Я дала їм слоїк мармуляди, бо більше у їх малу мидницю не помістилося. Вони й полетіли, але казали, що вернуться ще за мармулядов».

     Можна було би засумніватися у правдивості розповіді пані Рузі, якби не фотографія інопланетян, яку зробив невідомий фотограф, і яка теж напечатана в «Станиславівському байкарі».

  •  Ймовірно, після такого повідомлення в газеті усі станиславівські пані почали масово варити сливову мармуляду, що й призвело до відомої пожежі.

     Хочете – вірте, хочете – ні! Але ніхто не заперечить, що сливова мармуляда у Станиславові найкраща у Всесвіті.

    1.04.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!