Франківські підприємці забудують зону садового товариства мийками, СТО, заправками та громадськими закладами?

  • Збудувати заправки, СТО, мийки та заклади громадського обслуговування пропонують підприємці Івано-Франківська на першій лінії садового товариства “Бистриця Надвірнянська” вздовж вулиці Івасюка. А це 35-40% підприємців, які мають тут ділянки. 

    За словами головного архітектора Володимира Гайдара, Департамент архітектури та містобудування Івано-Франківська не хоче приймати рішення самостійно, тому й організували громадські обговорення.

    Нагадаємо: нещодавно міськвиконком підготував проект-рішення, у якому йдеться про те, щоб дозволити детальне планування території вздовж правого берега Бистриці Надвірнянської. Згідно з рішенням, детальне планування необхідне для формування нових земельних ділянок під індивідуальне житлове будівництво. Втім, минулого тижня депутати міськради не підтримали таке рішення.

    Сьогодні громадські слухання присвячені розробленню детального плану території першої лінії садового товариства ”Бистриця Надвірнянська” вздовж вулиці Івасюка. 

    “Добре, що перед тим, як взагалі щось проектувати, ми обговорюємо проблему”, – зазначив Гайдар.   

     Франківці, які прийшли на обговорення і мають земельні ділянки у цьому масиві, хочуть, щоб там залишилися дачі. Людей цікавить, чи згодом не постане питання про забудову другої та третьої лінії? Мешканці зазначають, що Івано-Франківськ – останнє місто в Україні за кількістю зелених насаджень. 

    Як зазначила юрист Світлана, зараз у місті ведеться наступ на рекреаційні зони, які ще залишилися. 

    “Ми піднімаємо це питання тому, що дуже багато звернень щодо цих ділянок і багато незаконних будов. Зараз мова йде лише про першу смугу, а решта території садового господарства залишається зеленою зоною незмінно. Не про житло мова йде, а про об’єкти обслуговування при магістральній вулиці”, – зазнчив Гайдар.

    Натомість юристи запропонували провести екологічну еспертизу та спеціальну експертизу ОВНС, тобто оцінити вплив на навколишнє середовище.

    Окрім того, франківський архітектор Орест Кос зазначив, що підприємці, які планують там щось будувати, зробили за свій кошт  детальне планування  території. Щоб громадськість могла побачити, що саме і де хочуть будувати.

     

    Іванофранківці стверджують, що потрібно спочатку обговорити їхні вимоги та пропозиції, а вже потім готувати проект-рішення на сесію. 

     

    6.04.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!