Прикарпатські колективи візьмуть участь у сербському фестивалі української культури

  • Запросив іванофранківців на фестиваль, який проходитиме наприкінці червня цього року, голова Національної ради української національної меншини Республіки Сербії Йосиф Сапун. Із гостем зустрівся заступник голови облдержадміністрації Ігор Пасічняк.

    «Сьогодні наші бійці на Сході України боронять не лише цілісність території, а й, власне, національну мову, культуру та традиції, – зазначив посадовець. – Тому ми зобов’язані розвивати набуту віками духовну спадщину і всіляко популяризувати її серед інших народів».

    Ігор Пасічняк також запевнив представників української діаспори, що  обласна влада зацікавлена в  участі прикарпатських митців у сербському фестивалі.

     Зі свого боку голова Національної ради української національної меншини Йосиф Сапун зазначив, що діаспора глибоко шанує та розвиває українські традиції та культуру. Вагому фінансову підтримку мають і тамтешні освітні програми.

    За його  словами, на території Сербії сьогодні проживає майже п’ять тисяч етнічних українців, які переважно є переселенцями з Галичини часів Австро-Угорської імперії. 

    Окрім того, під час спілкування було обумовлено можливість презентації сербським інвесторам економічних проектів Прикарпаття і налагодження тісної співпраці, а також встановлення побратимських зв`язків між містами.

     

    6.04.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!