На порозі вирішальних матчів

  • «Ураган» і «Франківськ» минулого тижня офіційно завершили свої регулярні чемпіонати, відтак, виборовши місце у плей-оф, змагатимуться у вирішальних матчах сезону. Натомість «Говерла» свої амбіції ще повинна підтвердити.

    У Харкові «Локомотив» і «УРАГАН» підбили підсумок регулярного чемпіонату вітчизняної Екстраліги матчем, що мав турнірне значення тільки для гостей, які за сприятливого збігу обставин могли зі свого шостого місця піднятися аж на четверте. Господарі завчасно забронювали за собою перше місце, відтак особливої мотивації на гру не мали. Незважаючи на це, харків’яни за півгодини зуміли двічі відзначитися у воротах суперників. «Дракони» прокинулися тільки на 38-й хвилині, коли нестандартно зіграв Михайло Зварич: він сміливо обіграв суперників на лівому фланзі, після чого гарматним пострілом вразив дальній кут воріт. Під завісу поєдинку «Ураган» перейшов на гру з п’ятим польовим, але «Локомотив» до цього був готовий і відбив усі атаки опонентів.
    2:1 – перемога чинного чемпіона, який у серії плей-оф зустрінеться із кременчуцьким «Лукасом». Натомість «Ураган» тільки у 18-му турі дізнався, що в чвертьфіналі на нього чекають матчі з «ЛТК». У двоколовому турнірі іванофранківці поступилися луганчанам в обох матчах. У першому матчі плей-оф, який відбудеться 9 квітня, «дракони» прийматимуть «телефоністів» в Івано-Франківську (матч-відповідь – 18 квітня). Щодо інших пар 1/4 фіналу, то «Спортлідер+» поміряється силами з «Титан-Зорею», а «Кардинал» зустрінеться з «Енергією».

    Наприкінці минулого тижня відбувся матч-відповідь між баскетбольним клубом «ФРАНКІВСЬК» і лідером Жіночої ліги України, столичним «Динамо-НПУ». У попередній зустрічі киянки перемогли нашу команду з доволі відчутним відривом (56:93). Втім, цього разу гра проходила за дещо іншим сценарієм. Програвши першу чверть, підопічні Юрія Процюка активізувалися у наступних 10 хвилин, за які не тільки наздогнали опоненток, а й вийшли вперед – 34:33. У другій половині матчу на майданчику київського НПНУ точилася абсолютно рівна боротьба. За 8 хвилин до завершення поєдинку на табло був паритет – 53:53. Фанківчанки мали шанс завершити гру переможцями, проте не зуміли стримати гостей у завершальні хвилини і поступилися з рахунком 65:68. Найкращою у складі «Франківська» стала капітан команди Христина Мацко, яка здобула 19 очок і зробила 8 підбирань. Незважаючи на поразку, команда Юрія Процюка таки виборола місце у плей-оф Жіночої ліги України, куди також потрапили «Динамо-НПУ», одеський «Інтерхім-СДЮСШОР» та «Вінницькі блискавки». Перші півфінальні матчі пройдуть вже цієї п’ятниці, 3 квітня. «Франківськ» зіграє з «Інтерхімом» на своєму майданчику. Матч-відповідь запланований на 7 квітня в Одесі. Якщо буде потрібна третя гра в серії, то вона відбудеться також у Південній Пальмірі, але наступного дня – 8 квітня.

    Один з лідерів чемпіонату баскетбольної Суперліги дніпропетровський «Дніпро» з величезними труднощами переграв івано-франківську «ГОВЕРЛУ» з рахунком 71:67. У першій чверті господарі паркету мали незначну перевагу. Впродовж наступних десяти хвилин «ведмеді» відігралися і навіть мали шанс вирватися вперед (39:38). Проте у третій 10-хвилинці «дніпряни» зробили ривок 20:6, який вплинув на подальший хід поєдинку, адже команди розділяло більше 15 очок. Але «Говерла» не планувала здаватися без бою. Партнерів за собою повів Анатолій Челован, який за неповні чотири хвилини до фінальної сирени ледь не самотужки скоротив розрив у рахунку до двох очок (62:60). Але тут активізувався екс-гравець «Говерли» Павло Ревзін – його два влучні постріли з-за дуги фактично поховали надії прикарпатців на успіх. У результаті – перемога «Дніпра» з рахунком 71:67. Окрасою матчу стала дуель центрових  – Станіслава Тимофеєнка («Дніпро») й Анатолія Челована («Говерла»). Форвард дніпропетровської команди відзначився 21 очком. На рахунку його візаві ще більше – 25 очок. За один тур до завершення регулярного чемпіонату Суперліги «Говерла» займає восьму сходинку, що гарантує команді Євгена Мурзіна місце у плей-оф. Цього тижня до Івано-Франківська мав би завітати дніпродзержинський «Дніпро-Азот» (матч заплановано на 2 квітня). Втім, остаточно не відомо, чи цей матч відбудеться, адже суперник втратив навіть теоретичні шанси поборотися з «Говерлою» за чинну “вісімку”. 

    Андрій МЕНІВ

    РЕЗУЛЬТАТИ
    Футзал. Чемпіонат України. Екстраліга. 18 тур
    «ЛОКОМОТИВ» (Харків) – «УРАГАН» (Івано-Франківськ) – 2:1 (1:0).
    28 березня. Харків. .
    «Ураган»: Колток (Біров, 21) – Роман Кіндратів-к, Сімка, Рудавець, Зварич – Пелех, Корсун, Боргун, Лясковський – Горбатий, Миколюк, Баланик.
    Голи: Бессалов (12), Корсун (27, автогол) – Зварич (38).

    Баскетбол. Жіноча ліга. Другий етап. 10 тур
    «ДИНАМО-НПУ» (Київ) – «ФРАНКІВСЬК» – 68:65 (20:11, 14:22, 14:20, 20:12).
    27 березня. Київ. Спортивний зал ПНУ.
    «Франківськ»: Мацко (19), Скорбатюк (15), Краєвська (15), Комарняк (13), Синиця (3), Завідна (3), Стаднік (2).

    Баскетбол. Суперліга України
    28 тур. «ФЕРРО-ЗНТУ» (Запоріжжя) – «ГОВЕРЛА» – 83:66 (26:19, 19:16, 20:17, 18:14).
    27 березня. Запоріжжя. Палац спорту «ЗАС».
    «Говерла»: Антипов (18), Челован (12), Бояркін (9), Липовцев (7), Калашніков (6), Вінтоняк (6), Шостуха (5), Герасимчук (3), Барложецький (0).
    29 тур. «ДНІПРО» (Дніпропетровськ) – «ГОВЕРЛА» – 71:67 (22:17, 17:21, 20:6, 12:23)
    28 березня. Дніпропетровськ. Зал ДЮСШ №5.
    «Говерла»:
    Челован (25), Липовцев (11), Бояркін (9), Вінтоняк (8), Антипов (7), Шостуха (7), Калашніков (0), Герасимчук (0).

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!