У Франківську відкрили Великодню мистецьку виставку (ФОТО)

  • Іконопис, художні картини, вишивка, роботи на дереві, шкірі, склі та тканині, давні трипільські мотиви, мотиви Стародавньої Греції та Риму, періоду Київської Русі й сучасної України – всі ці роботи представлені поціновувачам мистецтва в залі Національної спілки художників України. 

    Сьогодні, 7 квітня, в Івано-Франківську в день Благовіщення відкрили виставку образотворчого та прикладного мистецтва, приурочену Великодню. 

    “Ця виставка особлива, митці – люди, покликані Богом до творчості, і вони відчувають невидимі матерії, які відображають у своїх роботах”, – зазначив начальник управління національностей, релігій та культури Івано-Франківскої ОДА Володимир Федорак.

    Серед усіх експонатів виставки можна виокремити іконографію для іконостасу Дмитра Сивака. Франківський художник та майстер народного мистецтва України представив на виставці свою роботу, яку написав впродовж посту. Це іконографія для іконостасу монастиря сестер милосердя у Бурштині. На ній зображені чотири євангелисти – Іоан, Матвій, Лука та Марко. 

    7.04.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!