У Калуському районі просідає земля. Для відселення жителів потрібні гроші

  • На нараді за участю заступника голови облдержадміністрації Ігоря Пасічняка йшлося про наслідки просідання земних порід на місцях видобування калійних солей.

    Ситуація, яка склалася у населених пунктах Кропивник і Сівка-Калуська, на думку директора  ДП «НДІ Галургія» Івана Костіва, спричинена порушенням основних норм закладання рудників та відсутністю контролю за припиненням виробництва калійних солей. За словами науковця, існує ймовірність руйнування житлових будівель, що стане причиною переселення мешканців на безпечну територію. У зв’язку з цим сформовано комплекс проблем як екологічного, так і соціального характеру, який потребує ретельного дослідження та вирішення.

    На переконання директора департаменту економіки облдержадміністрації Володимира Поповича, для розв’язання цих  питань потрібне значне фінансування. У зв’язку з цим виникає необхідність створення спільної регіональної цільової програми, яка  дозволить залучити кошти з державного бюджету. 

    Задля належного вивчення стану на Калуському гірничо-видобувному комплексі та його об’єктивного прогнозування, при облдержадміністрації створять профільну робочу групу.

    news-image

    8.04.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!