Літопис Галицький

  • «На Великдень водії маршруток виїдуть на маршрути у вишиванках. Про це на засіданні виконкому повідомив мер Івано-Франківська Віктор Анушкевичус.

    Таку інформацію підтвердив і Володимир Сохан, голова міської асоціації перевізників.

    Нагадаємо, вартість проїзду у івано-франківських маршрутках зросте до 3 грн. 50 коп.»

    (http://styknews.info, 3 квітня 2015 року)

    У рік 7 523 [2015]. Надходили того року свята Великодні і зібралися тоді у каштеляна Вікторуса, князя ятвязького Ануша, луччі люди города галицького, щоб порішати нарешті, який би то людям [сюрприз] на Пасху влаштувати, щоб радість їм була повна, потіха та інші веселощі.

    Були ж ті всі луччі люди, котрих до князя Ануша закликали, вельми досвідчені, бо не тільки по городі галицькому [на жовтих бусах] вони колесили, але й по світах далеких на заробітки багато їздили та уздріли, як у краях чужоземних за народ свій дбають, розважають його та веселять – і хлібом, і видовищами. Бо ж дешевшає там усе [у магазинах] перед святами, аки нафта на світових ринках, а улицями городськими ходять парадні оркестри та ансамблі із бубнами, гуслями та довгоногими кобітами, [смердам всіляким] їсти там зовсім безплатно дають, пісні гуртом співають, танці хороводять, а в далеких краях [кацапських] навіть бліни лопатами хавають.

    Придумали було луччі люди накупувати [в купців правильних] різних феєрверків, кульок надувних та стрічок барвистих за гроші бюджетні та парад карнавальний зробити. Але стали тоді сотники перевізницькі і нагадали, що [в цілях самооборони] на улицях города галицького не всюди пройде жовтий бус і навіть джип всюдихідний, не кажучи вже про довгоногих дівчат із дудками, гуслями та іншими [цяцьками]. Рішили тоді напекти круасанів французьких і вже з [тим, з ким треба] домовилися та й навіть пішли за лопатами в єрц-перц-герц [комунальний], та обламалися там вельми, бо приватизовані були давно лопати, віники та граблі [старі] легкоступи.

    Та як казав творець притч Саломон, [не хлібом єдиним] жити людина буде і не видовищем малобюджетним, але й словом всіляким, що на біг-борді великому придорожньому, в буклетику кожному в двері [свободно] запханому, і в газеті кожній, на клямку по-коломойсько-буковельськи завішеній, написане буде. І за духовність вельми дбаючи, надумали луччі люди перформенс зробити у жовтих бусах, що по городу галицькому болото розвозять, [смердів] димом цигарковим труять, в калюжах вмиваються, а задні колеса їхні рясно їздовими на [кінцевих] зупинках политі і через сморід той задня площадка ніколи за проїзд не передає.

    І порішили вони, що як заплатять люди [їздовим смердам] автобусним три з половиною гривні, то тільняшки порвуть вони на собі та [вишиванки] повбирають. Як заплатять чотири гривні, то на зупинках будуть співати червону калину, пісню про [путіна] чи якусь іншу патріотичну гаївку на вибір. Якщо ж цілих п’ять гривень їм заплатять, то поскидають вони сподні та й [писанки] свої покажуть.

    НОРВАКС

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!