Благодатний вогонь зійшов у Єрусалимі (ФОТОФАКТ)

  • Благодатний вогонь зійшов у храмі Гробу Господнього в Єрусалимі. Патріарх Єрусалимський Феофіл III передав його присутнім у храмі, передає УНН.

    Благодатний вогонь символізує нерукотворне світло Воскресіння Христового, про яке говорив ще апостол Петро, і вважається святинею для віруючих. Його поява напередодні православної Пасхи за молитвами православного патріарха, духовенства і тисяч паломників, незважаючи на регулярність, називають “дивом сходження Благодатного вогню”.

    Перед тим, як патріарх Єрусалиму Феофіл в одному підряснику увійшов до Кувуклії (священне місце — каплиця над кам’яним ложем Гробу Господнього в однойменному єрусалимському храмі), де молиться про сходження Благодатного вогню, всі свічки і світильники в храмі погасили. За давнім церемоніалом, перед входом у Кувуклію шати патріарха Феофіла III і сама каплиця ретельно обшукувалися: чи нема засобів для штучного отримання вогню.

    Очікування вогню після того, як патріарх Єрусалимський зайшов до каплиці, триває завжди різний період часу, але в останні роки, як правило, не більше, ніж  півгодини.

    11.04.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!