Кінець голодування. Нардепам повернули високі зарплати

  • З 1 квітня заробітну плату посадовців і депутатів підвищили до 17,5 тис. грн

    Про це екс-депутат Андрій Павловський повідомив у своєму Facebook, передає Еспресо.TV.

    В коментарі Еспресо.TV Павловський додав, що така сума сформувалась за рахунок премій та надбавок, нарахування яких особисто здійснює голова Верховної Ради. За словами екс-депутата, така ж система нарахування остаточної суми зарплати працює і в інших офіційних відомствах.

    Про це екс-нардепу розповіли діючи депутати нінішнього скликання.

    Добра новина для Мустафи… Підвищили!! З першого квітня підвищили не тільки тарифи для населення, а й зарплату для чиновників і депутатів до 17,5 тисяч гривень”, – йдеться у повідомленні.

    Таким чином нардепам повернули усі скасовані раніше надбавки і премії. Адже до обрання нового парламенту в жовтні 2014 року, вони офіційно заробляли в 6-7 разів більше середньостатистичного українця – 17-18 тис. грн. В серпні депутати позбулися не лише пільг і всіляких доплат “на депутатську діяльність” в округах, а й майже двох третин своєї зарплати, залишившись з голим окладом в 6,5 тис. грн. 

    Нагадаємо, раніше депутат від “Блоку Петра Порошенка” Мустафа Найєм висловився проти зарплати у 5 тисяч грн. аргументуючи це тим, що на такі гроші неможливо прожити у столиці.

    Зарплату на тисячу гривень більше середньої по столиці депутати змогли терпіти всього півроку. 

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!