Кінець голодування. Нардепам повернули високі зарплати

  • З 1 квітня заробітну плату посадовців і депутатів підвищили до 17,5 тис. грн.

    Про це екс-депутат Андрій Павловський повідомив у своєму фейсбуку.

    В коментарі “Еспресо.TV” Павловський додав, що така сума сформувалась за рахунок премій та надбавок, нарахування яких особисто здійснює голова Верховної Ради. За словами екс-депутата, така ж система нарахування остаточної суми зарплати діє і в інших офіційних відомствах.

    Про це екс-нардепу розповіли депутати нінішнього скликання.

    Добра новина для Мустафи… Підвищили! З першого квітня підвищили не тільки тарифи для населення, а й зарплату для чиновників і депутатів до 17,5 тисяч гривень”, – йдеться у повідомленні. 

    Таким чином нардепам повернули всі скасовані раніше надбавки і премії. Адже до обрання нового парламенту в жовтні 2014 року вони офіційно заробляли в 6-7 разів більше середньостатистичного українця – 17-18 тис. грн. У серпні депутати позбулися не лише пільг і всіляких доплат “на депутатську діяльність” в округах, а й майже дві третіх своєї зарплати, залишившись з голим окладом – 6,5 тис. грн. 

    Нагадаємо: раніше депутат від Блоку Петра Порошенка Мустафа Найєм висловився проти зарплати в 5 тисяч грн, аргументуючи це тим, що на такі гроші не можливо прожити у столиці.

  • Зарплату на тисячу гривень більшу від середньої в столиці депутати отримували всього півроку. 

    14.04.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!