Франківчани задекларували понад 90 мільйонів гривень доходів

  • З початку цьогорічної деклараційної кампанії мешканці обласного центру вже подали до ДПІ у Івано-Франківську 1000 декларацій. З них 513 надійшло від громадян, які зобов’язані були подати таку декларацію. Сума задекларованих ними доходів – 90,5 млн грн. 487 декларантів подали декларації на отримання податкової знижки. Про це повідомила начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб міської ДПІ Ольга Рожко.

    За її словами, сума задекларованих у 2015 році доходів уже перевищує минулорічні показники щонайменше на 19 мільйонів гривень. Тим часом активність івано-франківських декларантів, котрі зобов’язані подати річну податкову декларацію, теж вища, як торік. Вони подали на 146 декларацій більше та задекларували на 2,5 млн грн більше податку на доходи фізичних осіб.

    Посадовиця також повідомила, що на сьогодні п’ять громадян подали декларації, у яких вказали доходи, що перевищують мільйон гривень.  Загалом вони задекларували 8,8 млн грн. Від «мільйонерів» до бюджету надійде майже 100 тис. грн податку на доходи фізичних осіб.

    Як зазначила Ольга Рожко, саме квітень – традиційно найбільш активний місяць із точки зору декларування доходів. Тому вона  звернулась до іванофранківців з проханням у найближчі дні відвідати ДПІ у Івано-Франківську та подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи з тим, щоб напередодні травневих свят не створювати ажіотажу та черг. Центр обслуговування платників податків спроможний надати послуги великій кількості клієнтів. Однак, виконавши свій конституційний обов’язок заздалегідь, громадяни почуватимуться комфортно, а працівники ЦОПу зможуть приділити максимум уваги кожному декларанту.

    Нагадаємо, що кампанія декларування доходів громадян в Україні триває до 1 травня 2015 року.

  • 15.04.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!