У Києві поховали Олеся Бузину

  • Близько 12:00 у Церкві Життєдайного джерела в Києво-Печерській Лаврі почалося відспівування загиблого. Попрощатися з Бузиною прийшли кілька сотень людей, також були присутні його родичі й колеги. Відспівування завершилася близько 13:30. Бузину поховали на столичному цвинтарі в Берківцях.

    Раніше із загиблим прощалися біля будинку, де він жив і був убитий на вул. Дегтярівській у Києві. Там зібралося близько 200 людей, передає “УП“.

    Присутні принесли до труни загиблого квіти, деякі з них були перев’язані “георгіївськими стрічками”. При цьому журналісти, присутні на церемонії прощання, повідомили, що деякі присутні скандували їм “Фашизм не пройде” і проявляли словесну агресію на адресу представників ЗМІ.

    Учасники акції біля посольства України в РФ поклали квіти й запалили свічки на згадку про загиблих журналістів.Разом з тим у Москві також ушанували пам’ять Бузини й інших жертв політичних убивств в Україні, повідомляє “Інтерфакс”.

    За даними російської поліції, участь в акції взяли близько 600 жителів Москви.

    Один з організаторів акції розповів, що москвичі також ушанували пам’ять головного редактора української газети “Нетішинський вісник” Ольги Мороз: 15 березня її знайшли вдома в місті Нетішин Хмельницької області зі слідами насильницької смерті.

    “Учасники акції вийшли до посольства України на знак скорботи й співчуття рідним і близьким убитих журналістів, а також вимагали від влади України якнайшвидшого розслідування цих злочинів”, – розповів він.

    Як відомо, Олеся Бузину було убито 16 квітня біля будинку на вул. Дегтярівській.

    За даними свідків, стріляли двоє чоловіків у масках, які після вбивства сіли в легковий автомобіль із іноземними номерами.

     

    Читайте також:

    Убивць Бузини і Калашникова навряд чи знайдуть швидко, – Геращенко

    19.04.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!