“Червоний Хрест” готовий допомогти транспортувати заручників на Донбасі

  • Міжнародний комітет “Червоного Хреста” готовий допомогти із транспортуванням звільнених заручників на сході України. Про це заявив президент МКЧХ Петер Маурер під час зустрічі з Петром Порошенком, – передає УНН з посиланням на прес-службу глави держави.

     

    Співрозмовники окремо обговорили стан та умови утримання ув’язнених на окупованих територіях.

     

    “Червоний Хрест” готовий брати більш активну участь у процесі звільнення всіх заручників, зокрема в їх безпечному транспортуванні та пошуку зниклих безвісти”, – процитували П.Маурера у прес-службі глави держави.

     

    Під час зустрічі П.Порошенко поінформував про дотримання мінських домовленостей, акцентувавши на повному виконанні Україною своїх зобов’язань.

     

    При цьому П.Маурер відзначив, що за час дії режиму припинення вогню, який, на жаль, не всюди дотримується, “Червоний Хрест” отримав більше доступу до окупованих територій для здійснення гуманітарної діяльності.

     

    Глава держави звернув увагу на невиконання пункту мінських домовленостей стосовно звільнення заручників, зокрема українського пілота Надії Савченко, яку викрали та вже понад 10 місяців утримують у російській в’язниці за сфабрикованими звинуваченнями. Президент закликав “Червоний Хрест” посилити процес негайного звільнення Надії Савченко.

     

    Співрозмовники також обговорили соціальне забезпечення мешканців Донбасу, зокрема тих, що зареєструвалися поза межами окупованих територій. “Ми робимо все можливе, щоб мінімізувати страждання людей та забезпечити їх грошима”, — сказав глава держави.

     

    21.04.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!