Російський банк буде фінансувати будівництво української стіни

  • Група громадських активістів звернулася до Генеральної прокуратури України з вимогою перевірити діяльність екс-керівника “Укроборонпрому” Сергія Громова, який тривалий період часу обіймав цю посаду при режимі Януковича, передає УНН із посиланням на Golos.Ua.

    Наразі Громов не пройшов люстрацію, йому не пред’явлені звинувачення в розкраданнях в “Укроборонпромі”, він тимчасово є одним із топ-менеджерів російського банку ВТБ в Україні.

    Причиною обурення громадських активістів стала інформація про те, що Сергій Громов від імені банку, яким керує, веде переговори з “Укроборонпромом” про готовність представити кредити, зокрема на проект “Стіна”.

    “Він стільки років просидів на відкатах в “Укроборонпромі”, причетний до скандалу з судном “NOUR M”, незаконною торгівлею бронетехнікою. Він фактично був касиром “сім’ї” в “Оборонпромі”. Сховався від люстрації в російському банку, а тепер він повертається? Хоче заробити на нинішніх проектах “Укроборонпром”? До нього дуже багато питань за період його керівництва, відповіді на які ми сподіваємося отримати від ГПУ”, – повідомив громадський діяч Сергій Малятко.

    Нагадаємо, нещодавно прем’єр-міністр Арсеній Яценюк повідомив про відновлення робіт із інженерного зміцнення кордону з Росією. Основним виконавцем цього проекту є структури “Укроборонпрому”.

    Сергій Громов із 2012 року і до втечі Януковича (лютий 2014) очолював “Укроборонпром”. Він входить у склади наглядових рад стратегічних українських оборонних підприємств ДАХК “Артем”, ПАТ “Київський завод “Радар”. Наразі він – один із керівників російського банку ВТБ в Україні.

    21.04.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!