Українським військовим хочуть заборонити користуватися айфонами в зоні АТО

  • Верховна Рада сьогодні повинна розглянути внесення в порядок денний законопроекту №2154 про зміни до закону України “Про Статут внутрішньої служби Збройних Сил України” про використання персональних пристроїв бездротового доступу.

     

    Про це з посиланням на парламентський порядок денний передає “Еспресо.TV“.

     

    “Законопроект передбачає надання права військовослужбовцям ЗС України використовувати особисті пристрої безпроводового доступу до телекомунікаційних мереж тільки моделей із батарею живлення, яка знімається, лише з дозволу командира підрозділу або під час звільнення  з розташування військової частини”, – йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

     

    Також законопроектом визначається необхідність виділення зони для використання персональних пристроїв безпроводового доступу в місці розташування підрозділу, що визначається командиром підрозділу.

     

    Така зона має бути розташована не менш як у 300 метрах від краю місця розташування підрозділу та забезпечена відповідним контролем та охороною.

     

    “Військовослужбовці зможуть користуватися персональними пристроями безпроводового доступу лише у таких зонах, що мінімізує ризики вогневого ураження всього підрозділу та бойової техніки у місці розташування ствольною та реактивною артилерією противника”, – також зазначається в пояснювальні записці.

     

    Нагадаємо, в смартфонах компанії “Apple” немає можливості витягати батарею з телефону. Також компанії “Sony”, “HTC”, “LG”, “Google Nexus”, “Huawei” і “Nokia” випускають телефони з незмінною батареєю.

     

    23.04.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!