Захочуть Савку – буде Савка, захочуть Пупкіна – буде Пупкін. Депутати про колектив філармонії

  • Сьогодні, 23 квітня, триває четверте пленарне засідання тридцять п’ятої сесії Івано-Франківської обласної ради. Володимир Федорак, начальник управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА розповів, що протягом 2014 року було освоєно понад мільйон гривень, які пішли на розвиток культури Прикарпаття. “Головні кошти були спрямовані на зміцнення матеріально-технічної бази сільських клубів та осередків культури”, – зазначив Федорак.

     

    Жваву дискусію депутатів викликало обговорення звільнення з посади директора обласної філармонії Савки. Федорак підкреслив, що він призначив службову перевірку, яка виявила безліч порушень керівництва і “нездоровий клімат у колективі”.

     

    Депутат Юрій Романюк запропонував начальнику управління зробити так, “аби більше в нас у закладах культури не було по п’ять диригентів симфонічних оркестрів”. “Нехай колектив сам собі обирає директора, а ми на сесії облради його затвердимо. Не того, кого ви призначите. Захочуть Савку – буде Савка, захочуть Пупкіна – буде Пупкін”, – порадив Романюк.

     

    Голова облради Василь Скрипничук остудив запал депутатів. “Питання обрання належить до компетенції депутатів. Кого оберете, той і керуватиме. Пропоную питання закрити”, – відрубав Скрипничук.

  •  

    Нагадаємо, що 20 березня закінчився термін контракту з директором Івано-Франківської обласної філармонії Андрієм Савкою. До його роботи у підопічних та чиновників є маса претензій, тож продовження угоди з ним під великим знаком питання.

    23.04.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!