Невтішна хроніка. З початку року на автошляхах Прикарпаття 88 смертельних ДТП

  • На засіданні обласної координаційної ради з питань безпеки руху під головуванням заступника голови облдержадміністрації Володимира Кушніра проаналізували стан безпеки дорожнього руху на автошляхах області, а також функціонування маршрутної мережі та автостанцій.

    У заході взяли участь голови райдержадміністрацій, керівнники УДАІ УМВС в області, управління Укртрансінспекції та Служби автомобільних доріг, а  також представники громадськості.

    За словами в.о. начальника штабу Державтоінспекції в області Олега Гаргата, аварійність на дорогах краю вдалося стабілізувати, однак ситуація наразі залишається тривожною. Від початку року на автошляхах області сталося 88 дорожньо-транспортних пригод, у яких загинули 22 людини. Серед численних правопорушень і надалі спостерігається перевищення швидкості руху, виїзд на зустрічну смугу, водіння автотранспортом у стані алкогольного сп’яніння. Окрім того, причинами дорожньо-транспортних пригод став і незадовільний стан доріг.

    На засіданні ради обговорили тарифоутворення та пільгові перевезення учасників АТО, а також переведення у правове поле діяльності, пов’язаної з переобладнанням автотранспорту.

    Як зауважив Володимир Кушнір, наразі необхідно проводити відповідну роз’яснювальну роботу з громадськістю та налагоджувати конструктивну співпрацю з дорожньо-транспортними організаціями.

    За підсумками засідання прийнято низку протокольних доручень, якими визначені першочергові заходи та терміни їх реалізації, спрямовані на профілактику і покращення безпеки на автодорогах та вулично-шляховій мережі населених пунктів області, налагодження контролю за пасажирськими перевезеннями і впорядкування маршрутної мережі області.

  • 24.04.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!