У Франківську відкрили ретроспективну виставку художника Володимира Гривінського (ФОТО)

  • В Івано-Франківську в приміщенні Національної спілки художників відкрили ретроспективну виставку Володимира Гривінського.

    Художник мав п’ять персональних виставок в Україні, одну – в Польщі, а також багато квартирних. Вважає себе самоуком, оскільки жодних спеціальних шкіл не проходив, вчився здебільшого в інших художників.

    Був одним із ініціаторів мистецької акції “Second art” (2001) та інших постмодерних забав у місті. Стипендіат програми “GaudePolonia” Міністерства культури й культурної спадщини Польщі (2007 р.).

    За словами організатора заходу та друга Володимира Гривінського Анатолія Пастушенка, ця виставка – своєрідний подарунок другові до його 45-річчя.

    На виставці поціновувачам мистецтва представлено 93 роботи художника Гривінського, які виконані за весь період його творчості. 

    “Тут представлені ранні роботи, коли він вчився ще в університеті, й останні роботи, намальовані кілька місяців тому. Виставка різноманітна – це живопис, графіка, малюнок, акварелі та різноманітні техніки. Вирішив показати роботи свого друга, щоб жителі Івано-Франківська змогли отримати насолоду від успішних робіт. Унікальність творів у тому, що автор володіє різними техніками, випереджує час, роботи заставляють задуматися”, – зазначив Анатолій Пастушенко.

    27.04.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!