Споживачі без лічильників платитимуть за газ удвічі менше

  • Уряд вирішив стимулювати процес встановлення споживачам газових лічильників. 

     

    В Україні зменшили нормативи споживання газу для споживачів без газових лічильників. Таке рішення вчора ухвалив Кабмін за пропозицією Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП).

     

    Про це повідомив голова НКРЕКП Дмитро Вовк, – передає ТСН з посиланням на УНІАН.

    “Уряд проголосував за зменшення нормативів споживання газу без лічильників”, – сказав він. При цьому Вовк зазначив, що 93% споживачів користуються газовими лічильниками.

     

    За його словами, нововведення дасть змогу населенню платити за газ удвічі менше, при цьому ціна за спожитий газ не зміниться. А зменшення норм споживання стимулюватиме облгази встановлювати споживачам газові лічильники. Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин уточнив, що для споживачів, які користуються газовими плитами і мають централізоване гаряче водопостачання, норматив буде знижено із шести до трьох кубометрів газу на місяць на одну особу, для споживачів, які використовують газову плиту і не мають централізованого опалення, норматив буде знижено з дев’яти до чотирьох з половиною кубічних метрів.

  •  

    За словами міністра, для домогосподарств, які використовують газові плити, водонагрівачі, норматив знизиться з 18 до 9 куб. м газу на місяць на одну людину. 

     

    30.04.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!