У Франківську День міста святкуватимуть без феєрверків

  • Без феєрверків та помпезностей цьогоріч відбуватиметься святкування Дня міста Івано-Франківська.

     

    Про це розповів міський голова Віктор Анушкевичус на прес-конференції. 

     

    За словами мера, оскільки ми живемо в часі війни, у Франківську на День міста відбуватимуться лише традиційні заходи, втім буде кілька новинок. Планується поєднати вшанування 70-ї річниці пам’яті жертв нацизму, заходи до Дня міста, 13-ий фестиваль “Свято ковалів” та ” Прикарпатський вернісаж”.

     

     

    Основні святкування відбуватимуться 8 і 9 травня.  

     

    Так 8 травня об 11.00 відкриється виставка латвійської художниці Агнесе Буле “Латиські мрії і міфи про латишів” за участю міського голови Анушкевичуса та Посла України в Латвії. Після завершення виставки відбудеться майстер-клас.

     

    Також о 12 годині в меморіалі на Лепкого почнеться поминальна панахида та покладання квітів до пам’ятника.

     

    “Без віче та виступів. Я закликаю всіх не приходити із будь-якою символікою, щоб не спричиняти провокацій”, – наголосив Анушкевичус. 

     

    9 травня об 11.00 відбудеться офіційне відкриття Дня міста, триметровим тортом частуватимуть усіх присутніх. Також пройде форум партнерських міст, у якому братимуть участь десять делегацій. 

     

    Серед новинок святкування – фінальні матчі чемпіонату України з футзалу серед жіночи клубів Вищої ліги України та товариська зустрічз футболу серед комкнд ветеранів “Прикарпаття” (Івано-Франківськ) – Карпати (Львів) на стандіоні “Рух”.

     

    Крім того, за словами Анушкевичуса, буде дуже багато заходів для дітей. 

     

     

     

    5.05.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!