Літопис Галицький

  • Літопис Галицький

    «Гончарук подякував усім народним депутатам від Прикарпаття, адже вони сприяли виділенню коштів на ремонт доріг Єврокарпатського регіону. Він зауважив, що раніше йшлося про 700 мільйонів гривень, але скільки насправді перепаде Прикарпаттю, ще невідомо.

    “7-8 травня відбудеться зустріч нардепів від Прикарпаття за моєю участю з Арсеном Яценюком. Кошти на ремонт доріг в області будуть однозначно. Тільки дізнаюся суму, розповім. Я сказав, що готовий впасти на коліна та сказати “дякую” за любу цифру, яка ввійде в область”, – про це сьогодні під час прес-конференції запевнив журналістів голова облдержадміністрації Олег Гончарук».

    (http://versii.if.ua, 28 квітня 2015 року)

    У рік 7 523 [2015]. Тужився вельми [того року] у городі стольному на престолі прем’єрному воєвода [народно-фронтовий] Яйценюк на прозвисько Тугосєня, кошти бюджетні на потреби великі та малі виділяючи. Чекали тих виділень [Яйценюкових] і в народі галицькому, і на фронті донбаському, а паче всього на дорогах єврокарпатських, але згори [їм усім] тільки ледь капало і мало що перепадало.

    Ходили ж до воєводи прем’єрного, аки до [корови священної], посланці галицькі та виділенням тим, як могли, так і сприяли. Бо ж оголосив їм був князь галицький Олежко на прозвисько Круасан, що кому вдасться найбільше [среньк-среньк] у нього випросити, то впаде він перед тим на коліна, чресла його цілуватиме і булки йому дасть безплатно [дві].

    Стали ж тоді посланці галицькі, аки дітки маленькі й покинуті, перед [очима ясними] Яйценюковими і жалобити його почали благанням патріотичним та скиглінням плаксивим, піснями тужливими про калину червону і танцями траурними на костях, та дочекалися тільки з [очей ясних] його виділень дріб’язкових, аки [кіт] наплакав. І засмутився від того князь галицький Олежко так, аж менше шоколаду [між булки] поклав.

  • Тоді посмішити спробували воєводу прем’єрного і то анекдоти єврокарпатські, аки клоуни [вечірньо-квартальні], йому розказували, то слину по бороді, аки блазні старозавітні, йому пускали. Але не луснув [зі сміху] Яйценюк і не вихлюпнулися з нього виділення [бюджетні], а тільки бризки йому з рота та очей полетіли малі та невтішні. І з горя того перестав князь Олежко [булки свої] повидлом солодким мастити. 

    Аж придумали нарешті настрашити Яйценюка, щоб виділенням його посприяти [ефективніше], та й крикнули йому вельми гучно на вухо: «Юля!». І одразу розверзлося [щось] угорі зі звуком страшним, ніби грім навесні або ногавиці подерлися, та й загриміло донизу [щось] велике й важке.

    І звалилася купа [коштів бюджетних] велика аж сім по сто мільйонів або трохи менше просто на голову посланцям галицьким та князю Олежку. І коли упали ж ті виділення на спраглі [коштів бюджетних] дороги єврокарпатські, то покотилися по них і розбилися на десятки [відкатів] малих і великих, і втішилися вельми посланці галицькі, потреби великі по дорозі підбираючи, а князь їхній Олежко булки свої нарешті [вдало] приготував.

    НОРВАКС

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!