Єврокомісія планує ввести квоти для мігрантів

  • Єврокомісія пропонує ввести для країн Євросоюзу квоти на прийом іммігрантів у залежності, зокрема, від обсягу національного ВВП.

     

    Про це повідомив голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, – передає “Еспресо.TV” з посиланням на “РИА Новости“. 

     

    За словами джерела агентства, при розподілі біженців серед держав ЄС Юнкер пропонує враховувати такі фактори, як чисельність населення, рівень безробіття і кількість вихідців із третіх країн, яким вже було надано притулок.

     

    Ці пропозиції є частиною розробленого Єврокомісією плану з протидії притоку в ЄС незаконних мігрантів, який, як очікується, буде оприлюднений цієї середи.

     

    За інформацією європейських ЗМІ, пропозиції Юнкера критично сприйняли в низці країн ЄС, насамперед в Угорщині.

     

  • Наразі 80% всіх прохань про надання притулку на території ЄС припадає на Німеччину, Францію, Великобританію, Італію, Швецію і Бельгію. Агентство ООН у справах біженців, зі свого боку, наполягає на тому, щоб ЄС щорічно приймав до 20 тисяч біженців із третіх країн.

     

    Нагадаємо: останнім часом кількість мігрантів, які гинуть при спробах незаконно потрапити в Європу, зросла. На початку травня у Середземному морі через дірку в човні потонули 40 біженців. Раніше під колесами потяга в Македонії загинули 14 мігрантів. Найбільша за кількістю жертв серед мігрантів цього року катастрофа сталася 19 квітня у Середземному морі. Судно прямувало з Лівії до Італіі, на його борту було 900 дорослих та 50 дітей. За даними ООН, загинуло 850 осіб.

     

     

    11.05.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!