У Міноборони розповіли про кількість відновленої військової техніки

  • Упродовж 13 місяців військових дій на Донбасі відновили та відремонтували 23 534 одиниці озброєння та військової техніки. Лише за минулий тиждень ремонтники відновили 324 одиниці.

     

    Про це на брифінгу повідомила речник Міністерства оборони України полковник Вікторія Кушнір, – передає “Gazeta.ua“. 

     

    “Ремонтно-відновлювальні бригади Збройних сил України у зоні проведення антитерористичної операції за минулий тиждень повернули до виконання бойових завдань 182 одиниці озброєння та військової техніки, у тому числі 10 танків Т-64, танк Т-72, 203-міліметрову самохідну гаубицю “Піон”, 152-міліметрову гармату “Гіацинт-Б”, 122-міліметрову самохідну гаубицю “Гвоздика”, чотири реактивні системи залпового вогню “Град”, бойову машину протитанкового комплексу “Конкурс”, вісім бойових машин піхоти БМП-1 та 13 БМП-2, бойову розвідувальну машину БРМ-1К, бронетранспортер БТР-80 та дві машини управління артилерією.

     

    Крім того, до строю повернулося 138 одиниць автомобільної техніки, зокрема 33 “Урали”, 41 “ЗІЛ”, 34 “Газ-66”, 10 “Камазів”, 11 “КрАЗів” та 6 “МАЗів”.

     

    Ремонтні бригади державних підприємств відновили за минулий тиждень чотири бойові машини піхоти БМП-2.

     

    Усього з початку проведення антитерористичної операції для Збройних сил України відновлено та відремонтовано 23 534 одиниці озброєння та військової техніки. Із них 22 192 одиниці відновили ремонтно-відновлювальні бригади військових частин, решту техніки – спеціалізовані бригади підприємств України”, – розповіла Кушнір.

     

    Вона також повідомила, що за час бойових дій у зоні проведення антитерористичної операції українські оборонні підприємства провели понад сім тисяч модернізацій усіх видів зброї.

     

    12.05.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!