“Укрзалізниця” заявила про технічний дефолт

  • “Укрзалізниця” повідомила кредиторам про технічний дефолт підприємства.

     

    Про це заявив виконуючий обов’язки голови “Укрзалізниці” Максим Бланк на брифінгу в Києві у вівторок, – передає “Еспресо.TV” з посиланням на “Інтерфакс-Україна”.

     

    “Укрзалізниця” повідомила кредиторам про настання технічного дефолту за своїми визначеними борговими зобов’язаннями і заявила про плани реструктуризації внутрішнього і зовнішнього боргу на суму близько 32 млрд грн.

     

    “Сьогодні ми повідомили наших кредиторів про факт настання технічного дефолту по боргових зобов’язаннях “Укрзалізниці”, – повідомив Бланк.

     

    “Сьогодні ми розпочали переговори зокрема за внутрішнім боргом, після чого проведем переговори по зовнішньому боргу, в тому числі щодо $500 млн за єврооблігаціями”, – додав він.

     

  • Бланк зазначив, що підставою такої операції є вкрай складна ситуація в країні, непідконтрольність цілої залізниці перевізного процесу, керованого з центру, значне падіння товарообороту, а також “роки безгосподарності і корупції, з якими “Укрзалізниця” прожила останні роки”.

     

    Глава компанії уточнив, що під реструктуризацію, яка проводиться в рамках загальної реструктуризації зовнішнього боргу України, згідно з програмою з МВФ, не підпадають борги “Укрзалізниці” офіційним кредиторам, у тому числі Європейському банку реконструкції та розвитку і “Ексімбанку” Кореї.

     

    12.05.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!