Обласна універсальна наукова бібліотека ім.І.Франка відзначає 75-річчя з часу створення

  • Упродовж цього значного проміжку бібліотечна установа стала осередком культури, знань та новітніх інформаційних технологій.

    Працівники бібліотеки створили єдиний в Україні депозитарій краєзнавчої літератури, започаткували роботу методичного та координаційного центру для бібліотек області, постійно організовують навчальні семінари, читацькі конференції, презентації нових видань, зустрічі з місцевими письменниками та науковцями.

    «Сьогодні у нашій бібліотеці є 13 відділів і 5 секторів, обслуговуємо понад 32 тисячі читачів упродовж року, − розповіла директор бібліотеки Людмила Бабій перед початком офіційної частини святкувань. − Книжковий фонд налічує близько півмільйона видань. Маємо власні бази даних, сайт, де висвітлюємо всю нашу діяльність. Дуже пишаємося тим, що отримали можливість видати матеріали про бібліотечну роботу та напрацювання впродовж п’яти років».

    Привітати бібліотеку та колектив із ювілеєм в установу завітали представники влади, громадські діячі, письменники, актори. Побажання з нагоди свята висловили заступник голови ОДА Ігор Пасічняк, перший заступник голови обласної ради Олександр Левицький, начальник управління культури, національностей та релігій ОДА Володимир Федорак, голова громадської ради при ОДА Віталій Перевізник, голова обласної організації Національної спілки краєзнавців України Михайло Косило та багато інших. За свою відповідальну та результативну роботу бібліотечні працівники отримали почесні грамоти від обласної ради й управління культури, національностей та релігій ОДА.

    «Обласна універсальна бібліотека в Івано-Франківську – наша гордість. Це доконаний факт, визнаний на рівні області та України, − зазначив, передаючи вітання від голови ОДА Олега Гончарука, його заступник Ігор Пасічняк. − На підтвердження цього − відгуки про нещодавно проведену тут конференцію для працівників бібліотечної системи».

    Ігор Пасічняк зачитав вітальну урядову телеграму та вручив директору бібліотеки книги для поповнення бібліотечних фондів. 

    Довідково

    Історія обласної універсальної наукової бібліотеки починається з 1840 року, коли відкрили Станіславську державну обласну бібліотеку з дитячим відділом. Першим її директором став Василь Пашницький – відомий книголюб та педагог.

    У роки Другой світової війни фонди бібліотеки було знищено. Свою діяльність установа відновила в 1944 році. У 1956 році з нагоди 100-річчя від дня народження Івана Франка бібліотеці присвоїли ім’я Великого Каменяра, а в 1966 році вона набула статус наукової.

    14.05.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!