В Отинії відкрили пам’ятник Тарасу Шевченку

  • 21 травня 2015 року в селищі Отинія Коломийського району відбулося урочисте відкриття пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку.

    Захід розпочався з благословення єпископа, правлячого архієрея Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ Владики Василя, єпископа Коломийської і Косівської УПЦКП Владики Юліана та всечесних отців.

    В урочистостях взяли участь заступник голови облдержадміністрації  Ігор Пасічняк, перший заступник голови обласної ради Олександр Левицький, голова Коломийської райдержадміністрації Любомир Глушков.

    «Тарас Шевченко – батько української нації. Навіть у часи радянської окупації, розуміючи всю велич Кобзаря, влада не могла заборонити людям відчути славну історію нашого народу через рядки його поезії. Творчий доробок Тараса Шевченка є великим скарбом України. І в час чергового зазіхання Росії на нашу землю зі слів генія ми знову черпаємо любов до Батьківщини, патріотизм та мужність», – зазначив Ігор Пасічняк.

    Керівники обласної та районної влади нагородили причетних до спорудження пам’ятника грамотами, зокрема, відзначили архітектора Сергія Кушнірюка та автора і скульптора Богдана Гладкого.

    Після закінчення урочистостей для гостей заходу відбувся святковий концерт.

  • 22.05.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!