Яценюк хоче повернути в Україну техогляд і експертизу авто

  • Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк ініціював законопроект, який передбачає повернення експертизи автомобіля і техогляду, які будуть здійснювати “сервісні центри МВС”. Про це повідомляє кореспондент УНН.

    Проект Закону №2567 “Про сервісні послуги та сервісні центри Міністерства внутрішніх справ України” був зареєстрований 6 квітня 2015 р.

    Згідно з документом, “сервісні центри МВС” матимуть функцію “надання платних послуг”.

    До платних послух сервісних центрів МВС входить обов’язкова експертиза авто, яка в законопроекті називається “експертне дослідження”.

    “Встановлення відповідності конструкції та технічного стану транспортного засобу обов’язковим вимогам правил, нормативів і стандартів України, згідно із законопроектом №2567, максимально буде тривати три години і здійснювати його буде “адміністратор сервісного центру МВС”, – зазначається в законопроекті.

    Також “сервісні центри МВС”  будуть платно видавати довідки про “відсутність/наявність судимості чи обмежень, передбачених законодавством України”. Таку довідку про несудимість потрібно буде надати у департамент ДАІ для того, щоб мати право відкрити автосалон та продавати автівки.

    Крім того, у пояснювальній записці від 20 травня 2015 року у пункті №7 наголошується на тому, що законопроект №2567 не потребує проведення громадської антикорупційної експертизи, адже не має процедур, які можуть призвести до корупції.

    Згідно із пунктом №8, законопроект не потребує ніяких громадських обговорень.

    “У проекті відсутні правила і процедури, які можуть містити ризики вчинення корупційних правопорушень, тому він не потребує проведення громадської антикорупційної експертизи. Законопроект не потребує консультацій із громадськістю”, – йдеться у пояснювальній записці.

    Нагадаємо: експертиза приватного авто і техогляду в Міжрайонному реєстраційно-екзаменаційному відділі ДАІ була визнана необов’язковою у 2011 році, за часів президентства Віктора Януковича.

    22.05.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!