На Прикарпатті сербська компанія презентувала технології утилізації побутових відходів

  • Голова облдержадміністрації Олег Гончарук зустрівся з представниками компанії “BG Technik – EKO” (Сербія, Австрія) на чолі з генеральним директором Драженко Бувачем.

    Під час зустрічі обговорили проблему утилізації твердих побутових відходів, зокрема сміттєспалювання, сортування, зменшення негативного впливу на екологію.

    «Про будівництво сміттєпереробного заводу на Івано-Франківщині говорять давно, але в силу об’єктивних та суб’єктивних факторів практичних кроків майже не було зроблено. Економічні проблеми в державі, зумовлені військовою агресією на сході України, й до сьогодні залишалися перепоною для залучення коштів на будівництво відповідного підприємства. Прикметно, що наші партнери з Сербії та Австрії готові розглядати можливість співробітництва навіть у такий складний для держави час», – зазначив Олег Гончарук.

    За словами голови облдержадміністрації, керівництво області докладає всіх зусиль для поглиблення міжнародної співпраці, зокрема й у сфері переробки твердих відходів: «Ми розуміємо всю глибину проблеми, можливі ризики, пов’язані з нею. Бачимо, що і в європейських країнах не повністю вирішене це питання. Ми ж  тільки починаємо цей шлях, отже, маємо можливість врахувати всі помилки, зроблені раніше», – пояснив Олег Гончарук.

  • 25.05.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!