Цьогоріч до суду вже скеровано 8 кримінальних проваджень стосовно злочинів, вчинених правоохоронцями (ВІДЕО)

  • Прокурор Івано-Франківської області Ігор Настасяк розповів про кількість злочинів, вчинених працівниками правоохоронних органів.

     

     

     

    «Протягом 2015 р. порушили ряд кримінальних проваджень щодо злочинів, вчинених працівниками правоохоронних органів. З них вісім кримінальних проваджень скеровано до суду для розгляду по суті. П’ять стосуються органів внутрішніх справ. Чотири кримінальних провадження наразі перебувають у переведенні.

    З направлених до суду кримінальних проваджень три – за фактом вимагання неправомірної вигоди (ст. 368 Кримінального кодексу України), два – за фактом заподіяння тілесних ушкоджень (ст. 125 Кримінального кодексу України). Ще два – за фактом зберіганням та незаконної реалізації наркотичних засобів (ст. 307 та 309 Кримінального кодексу України).

    Зв двома кримінальними провадженнями в 2015 р. вже винесені обвинувальні вироки, які набрали законну силу. За чотирма кримінальними провадженнями щодо злочинів, вчинених працівниками правоохоронних органів, які перебувають в провадженні слідчих прокуратури, наразі особам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених статтями 368 (3 провадження) та статтею 263 (1 провадження) Кримінального кодексу України. Стосовно підозрюваних обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, тож їх відсторонено від займаних посад», – наголосив прокурор області Ігор Настасяк.   

     

     

    27.05.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!