На Рогатинщині вирощуватимуть та перероблятимуть топінамбур

  • За підтримки Івано-Франківської обласної державної адміністрації, Івано-Франківської обласної ради та Інституту розвитку міста «Новий Івано-Франківськ» відбулася науково-практична конференція на тему: «Енергеофективні екотехнології України».

    Серед багатьох проектів, які були передбачені програмою конференції, управління агропромислового розвитку Рогатинської райдержадміністрації вибрало проект «Топінамбур». Із презентацією проекту на конференції виступив директор ДП «Торговий дім 1».  

    У Рогатинському районі до впровадження цієї програми долучилися три фермерські господарства: «Відродження», «МАІ» та «Городьків», які посадили 16 га топінамбуру.

    Топінамбур – «земляна груша», або «волзька ріпа». Це єдина рослина з усіх, які розводяться, яка дає врожай майже без затрат праці. Вона не боїться ні морозу, ні посухи, ні дощу, ні поганого ґрунту. Коренеплоди вживаються як у сирому вигляді, так і піддаються термообробці. Вживання топінамбура рекомендують при анеміїгіпертоніїаритмії, порушенні кровообігу, атеросклерозі, для модуляції нервової та імунної систем, особливо після тривалих стресів.

    Топінамбур – унікальний корінь, створений природою спеціально для здоров’я людини.

  • 2.06.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!