Відсьогодні в Україні заборонені російські серіали

  • В Україні сьогодні набуває чинності закон, який передбачає заборону розповсюдження і демонстрування серіалів та фільмів, які популяризують державні органи країни-агресора.

     

    Відповідний закон був офіційно опублікований 6 квітня та вступає в силу через два місяці після публікації.

     

    Згідно із законом, під заборону розповсюдження і демонстрування потрапляють фільми і серіали, які популяризують або пропагують державні органи країни-агресора або їхні окремі дії, що створюють позитивний імідж працівників держави-агресора чи працівників радянських органів державної безпеки, виправдовують чи визнають правомірною окупацію території України.

     

    Заборонена також трансляція фільмів, знятих фізичними та юридичними особами держави-агресора. Ця заборона поширюється на фільми незалежно від країни походження, якщо вони були відзняті після 1 серпня 1991 року.

     

    Заборона трансляції фільмів  держави-агресора, які не містять популяризації або пропаганди органів держави-агресора та окремих дій, поширюється на фільми, відзняті після 1 січня 2014 року.

     

  • Національна рада з 4 червня буде проводити постійні моніторинги мовлення українських телеканалів. У разі виявлення порушень Національна рада складатиме акти і передаватиме їх у Державне агентство України з питань кіно для вжиття відповідних заходів реагування.

     

    За порушення норм цього закону України передбачено адміністративно-господарський штраф у розмірі десяти мінімальних зарплат за кожен перший випадок такого розповсюдження або демонстрування і в розмірі 50 мінімальних заробітних плат за кожен наступний випадок, повідомляє “Еспресо.TV“.

     

    4.06.2015

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!