Справа Колковського через апеляцію ожила

  • 16 червня в Апеляційному суді Івано-Франківської області почнеться розгляд апеляційної скарги обвинуваченого екс-депутата Івано-Франківської міської ради Володимира Колковського. Нагадаємо, що у лютому 2015 р. у резонансній справі про хабарництво йому винесли вирок – п’ять з половиною років позбавлення волі з конфіскацією майна. Про те, чи планує Колковський подавати апеляційну скаргу, він тоді не повідомив.

    Наразі бачимо, що апеляцію він таки подав. Отже, 16 червня о 10:30 розпочнеться перше засідання щодо нової кримінальної справи.

    Нагадаємо: міський суд встановив, що, будучи депутатом міськради, Володимир Колковський вимагав та отримав хабар за сприяння у видачі дозвільних документів на будівництво багатоповерхового будинку в Iвано-Франкiвську. Сторонами такої “угоди” були постраждалий директор ТзОВ “ЛКМ-Інвест” Віктор Ломей і екс-директор департаменту містобудування та архітектури МВК Олег Гаркот.

    9 жовтня 2012 р. правоохоронці затримали за підозрою в отриманні хабара в розмiрi 30 тис. доларів Олега Гаркота. Наприкінці жовтня того ж року Колковського оголосили у міжнародний розшук, через кілька тижнів затримали у Хорватії, а згодом екстрадиціювали в Україну.

    Щойно справа набула розголосу, “Свобода” вiд депутата, підозрюваного у хабарництвi, вiдхрестилася. У листопаді 2013 р. однопартійці Iвано-Франкiвської мiської органiзацiї заявили, що “Володимир Колковський, який є депутатом-мажоритарником, здобувши перемогу на виборах, вступив до фракцiї ВО “Свобода”, але вiн нiколи не був i не є членом партiї ВО “Свобода”. Мiськрада, більшість у якій становлять “свободівці”, звернулася до тервиборчкому з проханням позбавити повноважень депутата Колковського.

    8 листопада 2013 р. Iвано-Франкiвський мiський суд ухвалив рiшення про арешт Колковського. Його звинувачували у вимаганні та одержанні хабара у змові з екс-начальником міського департаменту архітектури Олегом Гаркотом (ч.3 ст.368 ККУ) та шахрайстві, вчиненому повторно або за попередньою змовою групи осіб, або такому, що завдало значної шкоди потерпілому (ч.2 ст.190 ККУ).

    8.06.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!