Парк в Івано-Франківську: коні не винні (ФОТО)

  • Сьогодні, 9 червня, до редакції «Галицького кореспондента» зателефонували небайдужі іванофранківці. Просили звернути увагу на те, що в міському парку коні та вівці утримуються в незадовільному стані. Щоб перевірити інформацію, ми пішли туди.

    Працівники не заперечували, що конюшня та загони не в найкращому стані. Вони зізналися: неодноразово повідомляли про це керівнику КП «Парк культури і відпочинку ім. Т. Шевченка» Володимиру Ротару, проте той щоразу відговорювався, що нема коштів.

    За контейнерним майданчиком – гній

     

    Місце, де “живуть” коні

     

    Дошки, які коні гризли взимку

    Ці коні мали би катати дітей, але тачанка поламана

     

    Підсобне приміщення працівників парку


    Цією буржуйкою працівники гріються взимку


     

    Як розповів «Галицькому кореспонденту» головний інженер комунального підприємства Григорій Тріщук, фінансування на тварин їм вистачає. А все, що треба працівникам для роботи (одяг для переодягання в тому числі), вони видають.

    «Овець, коней та кіз ми придбали, щоб міські діти знали, що це таке, – розповідає він. – Спершу купили дві овечки, розвели їх і маємо вже 12. Була коза, вона вродила двійнят, а зараз бігає вже п’ять. Ну а коні нам добрі тим, що там,  де не проїде трактор, можна ними проїхатися, щоб гілки, сміття, водорості зібрати».

    Григорій Тріщук переконує: щодня дають тваринам і воду, і комбікорм. На зиму заготовляють сіно і годують ним тварин.

     

    Тріщук визнає, що приміщення старе. Втім, підприємство працює належно, тому що минулого року його перевіряла прокуратура. Тож тепер щокварталу навідуються ветеринари, які роблять тваринам щеплення, дають препарати від глистів тощо. Також ветеринари перевіряють накладні на корм. «Коні у нас, як булочки, – каже головний інженер і додає: – Вівцям теж нічого не бракує».

    8.06.2016

     

    Читайте також:

    У пошуках ключа

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!