Івано-Франківськ втратив статус у рейтингу якості життя серед обласних центрів України (ФОТО)

  • Соціологічна група “Рейтинг” спільно з International Republican Institute вперше провела муніципальне дослідження: як жителі українських міст оцінюють якість послуг, роботу місцевої влади та інші показники, що визначають якість життя. Результати дослідження виявилися дещо несподіваними. 

    Опитування проводилося з 2 по 20 березня у всіх обласних центрах України, крім Донецька та Луганська. У кожному місті експерти опитали по 800 респондентів у віці понад 18 років. Статистична похибка дослідження становить не більше ніж 3,5%. Дослідження проводилося вперше. Результати опубліковані наприкінці минулого тижня, і лідерами за опитуваннями серед населення стали Вінниця та Харків, пише Ліга.нет.

    Якщо Вінниця вже кілька років є муніципальною “зіркою” і прикладом для наслідування, то Харків, принаймні в столиці, не сприймався як успішне і комфортне місто. Харків’яни вважають інакше: за їхніми оцінками, перша столиця УРСР на рівні з Вінницею – беззаперечні лідери рейтингу українських міст.

    Вінниця входить у трійку лідерів за 13 показниками з 18, Харків лідирує в 14 номінаціях.

    Ці населені пункти практично еталонні (порівняно з іншими українськими полісами) за рівнем розвитку транспортної інфраструктури: 57% вінничан і 56% жителів Харкова вважають, що вона розвинена добре. Вуличним освітленням задоволені 59% жителів Вінниці та 64% харків’ян. Задоволені харків’яни і вінничани рівнем розвитку та організацією торгівлі – ці міста також на чолі рейтингу. Що стосується задоволеності розвитком публічних зелених зон у місті, то першість знову ж таки за Харковом і Вінницею.

    Нагадаємо:  у попередніх рейтингах Івано-Франківськ традиційно займав місця в трійці лідерів.

    10.06.2015

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!