Поданий владою проект добровільного об’єднання громад підтримало лише 60% прикарпатців

  • За результатами опитування, яке замовила Івано-Франківська обласна рада, 60% прикарпатців не підтримують перспективний план, який пропонує обласний Офіс реформ. А саме: створення на Прикарпатті лише 40 об’єднаних територіальних громад із 74 пропонованих. Однак при цьому ідею децентралізації схвалюють 70% прикарпатців.  

    Про це під час розширеної наради з питань підготовки перспективного плану формування територій громад області зазначив заступник голови обласної ради Олександр Левицький.

    Окрім обласної влади, участь у нараді взяли голови сіл, селищ та міст, голови РДА та експерт і український політик Юрій Ганущак.  

    Голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук під час наради наголосив, що примусового об’єднання громад на території області не буде.

    “Ніхто нікого заставляти не буде. Напрацювання вже є, і мене тішить робота Бурштина, який виявив розуміння. Так жити, як ми тепер живемо, неможливо. Я сподіваюся, область покаже результат”, – наголосив голова ОДА.   

    До слова, усі пропозиції щодо об’єднання громад Прикарпаття в територіальні громади подаються до Івано-Франківської ОДА до 17 червня. А вже 27 червня сесія обласної ради їх розгляне і прийме рішення. 

    15.06.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!