На захист Колковського стали громадські організації та архієпископ

  • 16 червня в Апеляційному суді Івано-Франківської області відбувся розгляд апеляційної скарги обвинуваченого екс-депутата Івано-Франківської міської ради Володимира Колковського.

    Нагадаємо: у лютому цього року в резонансній справі про хабарництво Колковському винесли вирок – п’ять із половиною років позбавлення волі з конфіскацією майна.

    Відтак обвинувачений подав апеляційну скаргу.

    Отже, 16 червня розпочалося перше засідання нової кримінальної справи. Втім, Володимир Колковський на суд не з’явився, попросивши розглядати справу без нього, про що написав відповідну заяву.  

    Захисник Колковського попросила долучити до справи три клопотання від громадських організацій та прохання архієпископа Володимира, які засвідчують, що він був зразковим громадянином, займався благодійністю, допомагав Церкві. Також вона додала документи, які підтверджують, що син Володимира Колковського важкохворий. Також його дружина перенесла важку операцію і не в стані доглядати за п’ятьма дітьми.

    Як зазначив захисник, покарання, яке призначив суд першої інстанції, є занадто суворим. Особливо, якщо зважати на те, що підсудний допомагав слідству і щиро покаявся. І навіть відшкодував потерпілому всі збитки.

    За словами захисника, суд чомусь не знайшов покарання менш суворого та більш об’єктивного. Попри те, що підсудний все життя трудився для міста і допомагав громаді. Так, захист попросив для Колковського застосувати ст. 69 і призначити якомога нижче покарання.

    Представник потерпілого Віктора Ломея підтримав захист. Він нагадав, що потерпілий відшкодував вину, попросивши більш м’якого покарання.

    Проте прокуратура має свою думку. Як зазначив прокурор, підсудний вчинив суспільний злочин, а тому покарання, яке призначили, має сприяти виправленню не тільки підсудного, а й інших. 

    Наразі у суді перерва до 18 червня.

    16.06.2015

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!